Ammekjole til alle behov

Står du i den heldige situation, at du er på jagt efter en ammekjole eller ventetøj der kan give dig en mere smertefri proces når du skal amme dit barn? Så lad os hjælpe dig med, at finde det rette!

Gode egenskaber ved en ammekjole

Når en lille ny er kommet til verden, vil man gerne have fuldt fokus på at give kærlighed og omsorg, og dermed undgå alverdens andre irritationer. Disse kan dog opstå når man ammer, og pludselig finder ud af, at kjolen skal helt af, før man kan give barnet mad. Vælger man at investere i et par ammekjoler, kan man let og diskret åbne op ti toppen, så den lille ny kan få mad, og man samtidig kan beholde kjolen på.

Hvad er en ammekjole?

Dette er en kjoletype, der kan være praktisk, når man skal amme. Formålet med denne type af kjole er, at amningen skal blive lettere, og at man hurtigt og enkelt skal kunne komme til at give den lille mad, uden det skal blive besværligt.

Alt efter modellen af kjole, har de forskellige modeller en funktion der gør, at man nemt kan åbne op ved brystet, så man kan amme uden at skulle have kjolen helt af.

Funktionen med åbningen kan være en opknapning, en lynlås eller en åbning dækket ved et stykke stof. Også dette afhænger af, hvilken type af kjole, der er tale om. Det vigtigste er blot, at man skal kunne få brystet frem og give den lille mad, uden det bliver et stort projekt.

Amning er lettere med en ammetop

Glæden er stor, når man bliver forældre og får en lille ny til familien. Dog kan der være en del besvær ved at få et barn, som man ikke umiddelbart tænker over, før man står i en bøvlet situation. Eksempelvis amning.

Det er ikke altid lige let, at komme til at amme den lille ny, hvis man sidder i toget eller er på restaurant med svigerforældrene, og har taget sin stramme satinkjole på.

Af samme grund er der lavet tøj specielt egnet til dig der ammer, så situationen bliver så let, komfortabel og diskret som mulig. Her er en ammetop et glimrende eksempel på et stykke tøj, der gør amningen væsentligt lettere for dig, når den lille pludselig skal have mad i tide og utide, og det bare skal gå hurtigt.

Hvad er en ammetop?

Dette er, som navnet antyder, en top du kan benytte, når ud ammer. Med en ammetop kan man let og diskret åbne op i toppen, som oftest med et spænde som åbne-lukke-mekanisme. Dette kan som regel gøres i begge sider af ammetoppen.

Alt efter modellen, vil toppen også ofte være lavet med funktioner, der er behagelige for dig der er gravid eller ammende. Det kan være med stretchstof ved maven eller i et materiale der er ekstra behageligt at have på.

Det er ofte komforten, der er sat i højsædet, så man kan have det rart iført toppen under graviditeten, og hurtigt kan komme til at give sit nyfødte barn mad, når det er født.

Hvorfor er det smart at benytte en ammetop?

Det er ikke uden grund, at disse toppe er et hit på markedet. Når børnene helt små kan de skulle have mad hvor som helst og når som helst. Det handler altså om let og hurtigt at kunne være klar til at amme.

Med en ammetop der let og diskret kan lukkes op, kan du uden de mindste problemer komme til at amme dit barn på diverse caféer, hvis du er i biografen eller lignende.

Har du modsat et stykke tøj på, der ikke let kan lukkes op over brystet, kan du være nødsaget til at finde et privat rum eller et toilet, hvor du kan amme, da du skal have hele blusen af.

Dette kan først og fremmest gøre, at baby stiller sig utilfreds i lang tid. Samtidig er det heller ikke sikkert, der lige er et sted til rådighed, hvor du kan få lov at amme i ro og mag, uden at blive forstyrret.

Hvad koster en ammetop?

Toppene kan variere meget i pris, alt efter hvilken type materiale de er lavet i, hvad de har af egenskaber og naturligvis også hvilket mærke de er fra.

Mange steder sælges der pakker med basic ammetoppe, der blot har den funktion, at de kan åbnes i toppen, så man let og hurtigt kan amme sit barn.

Mange kvinder føler sig dog meget sensitiv under graviditeten, og får det måske varmt i den ene eller den anden type stof, eller bliver irriteret over, hvis noget strammer de forkerte steder.

Af samme grund er mange af modellerne lavet i stræk, så de ikke strammer, og i stoffer der ikke er irriterende i varmen. Disse kvaliteter får også ofte toppene til at blive en smule dyrere.

Bør man købe en dyr eller billig ammetop?

Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvad man vil investere i ammetoppe og graviditetstøj generelt. Som ofte er det blot noget tøj, der benyttes i en kortere periode, og af samme grund vælger mange kvinder den billige løsning.

Regner man dog med, at man senere hen i livet skal have flere børn, og derfor får brug for ammetøj igen, kan det bedre betale sig at købe det lidt dyrere, og så blot gemme det til næste gang man skal amme.

Hvilke typer ammetop, kan man få?

Toppene fås i mange forskellige modeller, og er ikke nødvendigvis en klassisk top med stropper. Betegnelsen kan også dække over kort- eller langærmede t-shirts, der har funktionen i toppen, som gør, man let kan komme til at amme sit barn.

Så at sige fås en ammetop i alverdens modeller, som med så meget andet tøj, man benytter, når man er gravid eller ammer.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg benytter en ammetop?

Naturligvis er det smart at have en top, der kan åbnes ved brystet, år man skal amme. Hele idéen falder dog lidt til jorden, hvis du ikke har en bh med samme funktion.

Når man køber ammetoppe er det derfor en god idé, i samme omgang også at købe amme-bh’er. Disse minder som ofte en del om trænings-bh’er eller soft bras i og med, at de er bløde i stoffet. Dog har de fleste af dem samme funktion som ammetoppen, nemlig at de kan knappes op for oven, så man let kan amme sit barn.

Ud over at have en bh, der er smart at amme i, skal man også tage højde for, hvad man bør have ud over sin ammetop. Her er en skjorte et sikkert hit, da den let kan knappes lidt op, og man derfor diskret kan amme sit barn. Har man en stram bluse på, kræver det for det meste, at den tages helt af, når man ammer, hvilket kan blive både besværligt og irriterende.

Bør man benytte ammetoppe, når man er gravid?

Ammetoppene har naturligvis deres smarte funktion, så man lettere kan komme til at amme, men mange vælger alligevel at benytte dem under graviditeten – altså inden man overhovedet er gået i gang med amningen.

Dette skyldes ofte, at toppenes behagelige komfort kan være en fordel, når man er gravid, og måske bliver kræsen med, hvilken type tøj man kan holde ud at have på.

Det at der er stretch i mange af modellerne gør også, at den store mave kan være i dem. Ved at gå i toppene under graviditeten, slipper man også for både at bruge penge på graviditetstoppe og ammetoppe, men kan benytte de samme i begge faser.

Kan man se på kjolen, at det er en ammekjole?

Hvordan amme-egenskaberne kommer til udtryk på kjolen, afhænger meget fra model til model. Dog er der mange producenter der ligger fokus på at skjule funktionen, der gør, at man lettere kan komme til at amme sit barn. På den måde kan ammekjolen se ud som en helt almindelig kjole.

Eksempelvis har flere af kjolerne et lille stykke stof man kan trække til side, der gør at barnet kan ammes, uden man behøver at tage kjole helt af. Det lille stykke stof kan tage sig ud som en flæse eller være beklædt med knapper, så man ikke tænker over, hvorfor kjolen ser ud, som den gør.

Hvilke typer ammekjoler, kan man få?

Der findes et væld af forskellige kjoler, der er praktiske, når man ammer.

Heldigvis ved de fleste producenter godt, at man gerne vil gå i tøj der ikke blot ser praktisk ud, men også ser godt ud, når man ammer. Der findes derfor kjoler i alle afskygninger, når det kommer til ammekjoler.

Kjolerne findes både til festlige lejligheder og til hverdag, uanset hvilken stil, man er til.

Hvad koster en ammekjole?

Kjolerne kan være alt fra meget billige til meget dyre, afhængigt af, hvilken type af kjole der er tale om, hvilken kvalitet og hvilket brand kjolen er fra.

Som med alle andre kjoler, er nogle typer dyrere end andre. Som ofte er de helt simple modeller i mindre dyre stoffer billigere, end en festkjoler med diverse finesser.

Mange kvinder vælger dog, at lade være med at kaste for mange kroner efter kjoler, der kun skal bruges i ammeperioden.

For mange kvinder bliver ammekjolerne derfor ofte de billige modeller. Dog skal man huske på, at en kjolen kan benyttes igen, hvis man regner med at skulle have mere end ét barn. I anden omgang kan man da spare en del penge, hvis man vælger at købe lidt dyrere ammetøj ved første graviditet.

Er din umiddelbare indskydelse, at du skal benytte kjolerne igen, kan du derfor sagtens købe de lidt dyrere modeller. Ligeledes søger mange også efter ammekjoler brugt på nettet. Har du købt en dyr kjole, er der derfor også gode chancer for, at du kan videresælge den igen.

Kan jeg benytte en ammekjole, når jeg ikke ammer?

Mange ammekjoler er, som nævnt, lavet så man ikke umiddelbart kan se, det er en ammekjole. Dermed kan en del af modellerne sagtens benyttes, selvom man ikke længere ammer. Dette kan både være efter amningen, men også mange vælger at bruge kjolerne, inden de føder.

En del af ammekjolerne er lavet, så de også kan benyttes, mens man er gravid. Flere af dem har stretch i stoffet, så kjolen også kan bruges med en stor mave. Ud over det praktiske aspekt at kjolen kan udvide sig, er disse også komfortable at have på generelt, hvilket kan være ekstra rart, når man er gravid.

Hvilke opmærksomheder skal man have, når man køber en ammekjole?

Grunden til, man køber en ammekjole er naturligvis, at det skal gøre hele ammeprocessen nemmere, når barnet pludselig skal have mad. Derfor er det også vigtigt, at du ikke har andet beklædning på, som gør processen besværlig. På den måde falder hele idéen om en ammekjole en del til jorden.

Når du har en ammekjole på, er det vigtigt, at den bh du har på, er oplagt til amning. Her findes mange modeller, som har samme funktioner som kjolerne, og som dermed også nemt og diskret kan åbnes, når du har fået åbnet for kjolen.

Har du i stedet taget en almindelig bh på, kan du blive nødt til at tage barnet med ud på et toilet eller forsøge at finde et privat rum, hvis du skal til at have din kjole helt af, når du skal amme. Dette er naturligvis besværligt, når barnet skal ammes ofte.

Er det nødvendigt med ammekjoler?

Hvis ikke du føler, du vil investere i en masse kjoler til ammeperioden, er der også en del almindelige kjolemodeller, der kan være praktiske, når man skal amme. Måske har du allerede nogle af disse typer i forvejen, eller også kan du købe dem når du skal til at amme, med viden om, at du også kan bruge dem, når du ikke længere ammer.

Her kan eksempelvis foreslås skjortekjoler. Disse er let at knappe op, så man nemt kan komme til at amme, og er også ofte løse, og dermed behagelige at have på. Skjortekjoler fås både som helt lange maxikjoler og som kortere kjoler, så der er noget at vælge mellem for enhver smag.

En sidste type af kjole, der kan være et godt alternativ til en ammekjole, er stropkjoler i elastisk stof. Her kan stroppen let vippes ned, uden man behøver at tage hele kjolen af, så man diskret kan give sit barn mad.

Ammekjole som vi husker det i gamle dage..

Helt indtil slutningen af 1960’erne, måske først i begyndelsen af 1970’erne var kvinder næsten altid iklædt en kjole. Det er også derfor, at den i dag anses for at være meget feminin og man kan også klæde sig feminint selvom man ammer sit barn. Find en ammekjole der passer til dig herunder.

Ammekjole – Funktionel og smart på samme tid

En ammekjole er absolut oplagt efter du lige har født. Det er en beklædning, der skjuler det meste af brystet, men som alligevel giver dig mulighed for at amme dit barn – let og diskret. I dag er der et større fokus på ammetøj end nogensinde før, og det betyder, at det aldrig er svært at finde en god ammekjole.

Fordelene ved en smart ammekjole

Ammekjoler er super funktionelle. Ved at tage en ammekjole på, kan du amme dit barn ganske let. Uanset om det er i hverdagen eller ved specielle lejligheder. Det er en stor fordel, da du kan tage ud uden at skulle bekymre dig om at amme. Beklædningsmæssigt kan du stadig se godt ud – endda helt uden at gå på kompromis med at amme dit barn.

Mange ammekjoler designes således, at de skjuler det meste af brystet, når du ammer. På den måde blotter du dig ikke specielt meget, og det er noget som mange mødre finder rart.

Med tiden er der rigtigt gode chancer for, at du bliver glad for din ammekjole og ønsker at beholde den, selv når du er færdig med at amme. Og det kan du for det meste også gøre: Mange ammekjoler kan nemlig sagtens bruges efterfølgende. Kjolerne er naturligvis lavet specielt for at kunne amme nemt, men ofte skal man være ret opmærksom for at se, at det faktisk er en kjole designet til amning og ikke bare en almindelig kjole.

Derfor: Du kan købe en smart kjole, som gør det muligt at amme uden besvær. Og hvis du har lyst, så kan de fleste kjoler også benyttes på helt almindelig vis, når dit barn ikke længere har behov for at blive ammet.

Køb ammekjoler med smarte designs

Der er i dag en del smarte ammekjoler på markedet. Med mange designs at vælge imellem er der ingen undskyldning for ikke at vælge en ammekjole eller to. Vælg gerne en ammekjole med et design, der behager dig personligt. For nogle kvinder har materialet også indflydelse, fx med hensyn til hvor rart det er for huden, eller om hvorvidt kjolen er lavet af bæredygtige materialer.

I alle tilfælde er der mange smarte ammekjoler, som du kan vælge imellem. De er helt perfekte til sommerdage, hvor du gerne vil ud og nyde livet samtidig med at du ammer. Disse kjoler kan bruges i de fleste situationer, så det er kun dine egne præferencer, der sætter grænserne. Og ammekjoler fås naturligvis i forskellige størrelser, så du altid kan få en kjole med en perfekt pasform. En ammekjole er et genialt valg.

Hvis du er nybagt mor og har brug for at amme dit barn, ja så ved du at ikke alt tøj er lavet til at, man bare lige sådan kan amme sit barn. Derfor er der en der har været så smart at, opfinde det man kalder en ammekjole. her har man nemlig hurtig og nemt mulighed for at amme sit barn uanset hvor man er og hvordan situationen står til. Den er nemlig special designet til det formål at give mulighed for at amme børn nemt og hurtigt. Står du og skal bruge en ammekjole kan du finde den i mange forskellige farver og størrelser.

Mange forbinder ammekjole med en kedelig kjole der passer bedst til ældre med alt for meget fritid og alt for mange børn. Men sådan er det ikke i alle tilfælde heldigvis og det kan du finde ud af ved at, læse med her! På Ammekjole.dk kan du nemlig finde et smart og moderne udvalg af ammekjoler i de flotteste farver og alle størrelser. Ammekjole til nybagte mødre skal være nemt tilgængeligt og det er der på Ammekjole.dk

Hvor længe ammer man børn?

Ifølge sundhedsstyrelsen er det fornuftigt, at man ammer sit barn i seks måneder, men de fleste ammer i tolv måneder. Der er lavet en undersøgelse på en hjemmeside hvor kvinder er blevet spurgt hvor længe de vil amme deres børn og 45 procent svare, at de vil amme i 6-12 måneder.

Du SKAL ikke amme dit barn og du har selv mulighed for, at beslutte om det er noget der skal indgå i dit barns opvækst eller om det er noget du helst ville være dit barn foruden. Men de fleste hopper nu på vognen med, at amme børnene.

Er du nået til, at det er på tide for dig, at finde den helt rigtige kjole til den periode du skal igennem hvor du skal amme dit barn ved forskellige lejligheder, så kan vi muligvis hjælpe dig på rette vej til den helt rigtige ammekjole.

Når du skal amme skal din kjole være behagelig og derfor er det også vigtigt, at du nemt kan amme hvis du får brug for at amme dit barn.

Hvor ofte skal jeg amme?

Man siger, at nyfødte babyer bør ammes 8–12 gange om dagen i cirka den første måned efter, at de er kommet til verden. Grunden til dette er, at modermælk fordøjes let, så nyfødte er sultne ofte. Hyppig fodring hjælper i øvrigt også med, at stimulere din mælkeproduktion i de første par uger.

Når din skønne baby er blevet omkring 1-2 måneder gammel, vil han eller hun sandsynligvis gerne ammes 7–9 gange om dagen.

I de første par uger af livet bør amning være “on demand” (når din baby er sulten), hvilket er ca. hver 1-1 / 2 til 3 time. Når nyfødte bliver ældre, plejer de mindre ofte og kan have en mere forudsigelig tidsplan. Nogle vil gerne have mad halvanden time, mens der godt kan gå 2-3 timer mellem fodring hos andre babyer.

Nyfødte bør ikke gå mere end ca. 4 timer uden fodring, selv ikke natten over.

Fordele ved amning til babyen

En af de helt store fordele ved, at amme sin baby er, at modermælk giver den ideelle ernæring til dit barn. Den har en næsten perfekt blanding af vitaminer, proteiner og fedt – alt hvad din baby har brug for for at vokse. Og det hele leveres i en form, der lettere fordøjes end modermælkserstatning. Modermælk indeholder antistoffer, der hjælper din baby med at bekæmpe vira og bakterier. Amning sænker dit barns risiko for at få astma eller allergi. Plus, babyer, der ammes udelukkende i de første 6 måneder uden nogen formel, har færre øreinfektioner, luftvejssygdomme og anfald af diarré. De har også færre indlæggelser og rejser til lægen.

Amning har været forbundet med højere IQ-score i senere barndom i nogle studier. Hvad mere er, den fysiske nærhed, hud-til-hud-berøring og øjenkontakt hjælper alt sammen din baby med at binde dig og føle sig sikker. Ammende spædbørn vinder mere sandsynligt den rigtige vægt, når de vokser snarere end at blive overvægtige børn. AAP siger, at amning også spiller en rolle i forebyggelsen af SIDS (pludselig spædbarnsdødssyndrom). Det har også været tænkt at mindske risikoen for diabetes, fedme og visse kræftformer, men der er behov for mere forskning.