Rebgrimer og horsemanship

En rebgrime med træktov bruges ofte til jordtræning, fordi de giver et hårdere og derfor et mere præcist tryk, grundet deres smalle design.

I modsætning til en bred og blød grime, lærer hesten en øvelse hurtigere med en rebgrime.

En fordel ved rebgrimen er, at den er nem at tilpasse i størrelsen og simpel at tage af og på. Den bruges til, at trække en hest, og ikke til opbinding eller foldbrug, da rebgrimen ikke kan gå i stykker, hvis hesten sidder fast. På grund af det hårdere pres, kan en rebgrime gøre større skade end en almindelig grime, hvis hesten prøver, at rive sig løs eller sidder fast. Rebgrimen er derfor kun til ridning og træningsbrug.

Rebgrimer er et uundværligt redskab til, når du skal arbejde med din hest fra jorden. En rebgrime påfører hesten et meget stærkere signal, end hvis den havde en normal grime på. Skulle det ske at hesten bliver bange eller begynder at løbe, så undgår du meget nemmere at blive slæbt efter hesten. Rebgrimer er et super redskab til de heste, som skal lære at give efter for pres, da hesten vil synes det er ubehageligt, hvis den hænger sig i grimen. Skal du lære hesten andre kommandoer f eks at bakke, så er rebgrimen igen et fantastisk redskab. Rebgrimen er nem at have under din trense. Den er derfor også super god til, når du skal ud på længere ture, og du gerne vil have hesten bundet under et stop.

Du kan sagtens ride med en rebgrime, afhængigt af hvordan din hest opfører sig selvfølgelig, og du kan derfor købe rebgrimer med tilhørende tøjler. Det kan være en god øvelse for både hest og rytter at forsøge sig med at ride i rebgrime, da hesten undgår at have biddet i munden, og det derfor kan betegnes som afslapning eller wellness for hesten. Rigtig mange føler sig også mere i kontakt med hesten, når der rides i rebgrime.

Ønsker man endnu mere frihed til hesten, eller bare at prøve kræfter med lidt andre ridemetoder, så kan en cordeo være et rigtig godt redskab.

Er man til horsemanship, og jordarbejde med hesten, så er der virkelig mange gode videoer på YouTube man kan lade sig inspirere af. Horsemanship eller jordarbejde er en fantastisk måde at træne med sin hest på, så det ikke altid kun er ridning. Det styrker båndet mellem hest og rytter, og kan være en rigtig god måde at tilpasse træningen bestemte muskelgrupper.